"Як робляться міфи?" - Павло Бондаренко

"Як робляться міфи?" - Павло Бондаренко

8 вересня 1380 року відбулася одна з найзнаменитіших в історії Росії битв - Куликовська.

Вона ж була однією з найбільших у Середньовіччі.
У тій битві московський князь Дмитрій донський наголову розгромив війська хана Мамая.
Ця битва підірвала владу Золотої Орди над Руссю.
У 1380 році, аби помститися за поразку на Куликовому полі, хан Золотої Орди Тохтамиш несподівано напав на Русь і спалив Москву.

Усі ці 5 речень є брехнею до останнього слова. Але в них вкладається увесь міф російської пропаганди, яка приховує правдиву, історію Московії.
І в тій, ТАЄМНІЙ історії:

- не громив Дмитрій Донський татар хана Мамая. Громили "Заліську орду" - як її названо у Симеонівському літописі, - Дмитрія Донського. Тільки не татари, а - литовці;
- не була Куликовська битва однією з найбільших у Середньовіччі, за відсутністю факту такої;
- знаменитого монаха Пересвєта, який нібито бився з татарином Челубєєм не існувало в природі - це вигадка, так само, як і другий монах - Ослябя.
- не підривалася влада Золотої Орди, а навпаки;
- хан Тохтамиш спалив Москву не в якості помсти Дмитрію Донському, а допомагаючи йому утримати владу, - там окремий детектив.

Куликовська битва та "героїчний" Дмитрій Донський - один з найбільших міфів, на яких побудовано всю історію виникнення, становлення Московії та перетворення її на Російську імперію.
А як було насправді?

Від таємної історії князя-вигнанця Юрія Долгорукого, котрий вважається засновником Москви, через таємну історію інших її володарів я проведу вас, Читачу, до таємної історії Петра І, на якому закінчується історія Московії й починається історія останньої і найстрашнішої імперії - Російської.

Про все це та багато іншого - в книзі
"ТАЄМНА ІСТОРІЯ МОСКОВІЇ У ПОРТРЕТАХ ЇЇ ВОЛОДАРІВ"
автором якої маю честь бути.

Цю та інші книги вашого покірного (автограф гарантовано) ви можете замовити за посиланням: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

https://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html…