Як стати здоровою щасливою людиною за 10 хвилин

Як стати здоровою щасливою людиною за 10 хвилин

Холод і дефіцит сонячного світла провокують розвиток гіподинамії, викликають у нас апатію і нудьгу. В організмі перестає вироблятися гормон щастя, радості і задоволення - серотонін, і нам здається, що життя складається з одних проблем...

Почуття гумору вважається атрибутом здоров'я - і фізичного, і психологічного. Адже при психічних захворюваннях здатність жартувати і сприймати гумор страждає. Саме тому не бійтеся виглядати смішною і веселити оточуючих - це піде на користь не тільки вам, але й іншим!
 
Всього 10 хвилин сміху на день - і пройдуть втома і головний біль, нормалізується тиск, покращиться діяльність залоз внутрішньої секреції, дихання стане глибшим, в мозок надійде більше кисню, а в крові підвищиться вміст «гормону радості» - ендорфіну. Також, коли ми сміємося, активізується робота цілої групи м'язів: плечового пояса, грудної клітки, черевного преса.

Більше того, клінічний психолог, президент Американської асоціації терапевтичного гумору Стівен Султанофф стверджує: після гарного жарту в крові підвищується рівень антитіл, які руйнують злоякісні пухлини. Причому сам доктор запевняє, що завжди носить з собою перуку Елвіса і червоний ніс клоуна. І це - не жарт!