"Якого ще позитиву вам не вистачає?" - Богдан Буткевич

"Якого ще позитиву вам не вистачає?" - Богдан Буткевич

Завдяки дії прямої російської агентури у Польщі - цієї наволочі Меклера чи як там його, лідера кампанії блокування наших товарів - в чергах на польському кордоні помер вже другий українець-водій.

Як повідомляють мої джерела з місця, зараз польська поліція, по суті, охороняє (!) цих 10-15 потвор, які блокують кордон. Захищають від тисяч розлючених українських водіїв, які б, якщо не поліція, давно самі все розблокували. Люди вже понад 3 тижні живуть в кабінах, без будь-яких зрозумілих термінів потрапляння до України.

Коли 2 місяці тому всі притомні люди благали Зеленського і Ко не триндіти зайвого у стосунках з поляками - справа була не в тому, що я люблю поляків чи в усьому їх вважаю правими. Просто було очевидно, що ляпання язиком нам ще вилізе боком. Що гонорові польські персонажі знайдуть можливість кинути нам отвєтку. В найбільш неприємний і болючий спосіб. Ось і маємо її.

Очевидно, що російська агентура, якою є цей Меклер, представник ультраправої проросійської партії "Конфедерація", це робить за російські бабки. І в момент міжурядової ситуації, коли в Польщі нема офіційного голови уряду.

Але так само очевидно, що польська влада у вигляді президента Дуди і в.о. міністрів не палає бажанням вирішувати цю ситуацію. Вони просто умили руки і дивляться, як купка потвор ставить на коліна українську економіку. Не реагує на все більш жорсткі окрики з ЄС. Чому?

Ну, бо надто багато було сказано і зроблено підчас зернової кризи. В першу чергу - самим президентом України. Який і розпочав публічну ескалацію. Що ніяк не говорить про те, що в цій історії нема провини поляків - безумовно, вона є. Все як завжди 50/50.

Проблемка тільки в тому, що ми критично залежимо від них. І було супернедалекоглядно влазити в політичний конфлікт перед виборами з тими, хто може ось так легко відправити в аут все. Та ще й отримати на цьому внутрішньополітичні бали.

Бо Зеленському не пробачили його слова і вважають персональною образою за все те, що Польща робила в 2022 році (а там справді було дуже багато). Бо тепер за рахунок цієї історії ПіС вже бореться проти своїх противників. Тільки от хто ж дав їм таку можливість - не підкажете?

Власне, рахунок вже йде на дні. Ще тиждень-два - і наша економіка просто зупиниться. Мразота меклер підтягує ще й фермерів зі своєї партії, щоб остаточно вбити нас. Дуже скоро у нас може не стати навіть газу та бензину, який вони теж, хоч обіцяли цього не робити, блокують. Не кажучи вже про наприклад елементи для тих же дронів, самі дрони для фронту, машини тощо.

А що буде, коли підчас браку палива нам вгатять по енергетиці рашисти?

Я прекрасно розумію, чому сам Зеленський вже за понад 3 ТИЖНІ цього пекла не знайшов можливості сказати ані звуку про цю реально критичну ситуацію. Бо він прекрасно розуміє, що прийдеться вибачатися, йти на якісь особисті поступки. Але ж найвидатніший лідер сучасності завжди правий, завжди мачо, завжди головний.

Я не розумію, чим ще, окрім вирішення цієї історії, може займатися Шмигаль, Кубраков і Ко. Влада робить вигляд, що нічого не відбувається. Напевно, у сподіванні знов на Брюсель. Мовляв, там натиснуть, і поляки відступлять.

Не відступлять. Поляки десятиріччями бодаються з ЄС за купу питань. І якщо влада не захоче - ці пару десятків мерзотників продовжуватимуть знищувати нашу економіку.

Тоді як ні ОП, ні Кабмін чомусь не бьють в набат, не вимагають міжнародного тиску, не починають кожен день з фрази, яких ще втрат, в тому числі на фронті, нам принесли дії цих гидотників.

Якщо це не п*здець - то я тоді вже не знаю, що таке п*здець.

ЗИ: А, он у Нідерландах переміг ворог України, євроскептик та друг Орбана.

Якого ще позитиву вам не вистачає?