"Якось сумно зі сторони все виглядає..." - Олена Кудренко

"Якось сумно зі сторони все виглядає..." - Олена Кудренко

Незалежно від того, чи залишиться при владі Путін, чи ні, - Росію ж не чекає подальше економічне зростання, швидке зняття санкцій, модернізація армії тощо?

Саме в цей момент в нагоді стає та сама звична всім приказка: "нам своє робити". Зазначають, що Ердоган свого часу інспірував заколот проти себе, щоб розправитися з неблагонадійними. Припускають, що так може зробити Путін - тому зараз є вже декілька версій того, що стається.

Але при будь-якому розвитку подій росіяни недоговороздатні. І китайці не перестануть облизуватися на російські території. І таліби не розвернуться й не підуть подалі, лише тому, що зненацька відчують могутність "вєлікой". І Білорусь не стане вже перевіреним та надійним партнером, бо ще більш невпевнена. І на нафті більше не заробиш, як раніше. І на продажі газу. І на експорті військової техніки.

Щодо побоювань, що ядерна зброя потрапить до рук кого завгодно в результаті внутрішніх російських подій - тут я би (вибачте, суб'єктивно, бо не спец) припустила ймовірність закулісних торгів з тими ж американцями. Хто може торгуватися? Російські олігархи, які втратили гроші через санкції. У них завдання якось зберегти гроші, а не втілювати в життя чиїсь амбіції по захопленню України.

Доречі, в Ростові так званий філіал російського генштабу, який захопив Пригожин. Якщо заколот інспірований Путіним - то війною керує "Вагнер" (?) Той самий "великий полководець", який тупцював майже на місці в Бахмуті, та поклав десятки тисяч голів на полі бою? Ну ду-уже висококласний "стратег".

І ще зі спостережень. На відео з Росії цивільні росіяни вже бігають від вибухів, та здивовано коментують побачене. Дорогі автівки (гра долі - з наліпками "z"), непогані новобудови, асфальтовані дороги - ось все це розпальцьоване цинічне російське товариство, яке впивалося своєю величчю та недоторканістю. Як воно вміє спритно бігати, помітили? Окремо цікавлюсь нашими колаборантами, які втекли на росію в попередні роки/місяці: як воно? Бігати? Бо якось сумно зі сторони все виглядає. Налаштовувались на сите життя за гроші від зради, а в результаті цінність людини як такої в Росії настільки нікчемна, що попадеш ти в заміс між Вагнером та Путіним (або біс його знає), а твою смерть ніхто й не помітить.