"Якщо без емоцій, то..." - Павло Вернівский

"Якщо без емоцій, то..." - Павло Вернівский

...то знищення Каховської ГЕС, окрім стримання контрнаступу, це елемент російської стратегії примусу України до невигідних для нас переговорів.

Коли ти не можеш здолати супротивника, то єдиним прийнятним варіантом закінчення війни є мир на вигідних для себе умовах. А як змусити іншу сторону прийняти невигідні для неї умови? Переконати її, що ціна продовження війни буде значно вищою ніж невигідний мир.

Все як писав Клаузевіц: Є дві обставини, які, окрім повної неможливості чинити опір, можуть служити мотивом до укладання миру. Перше сумнівність успіху, друге – надто висока його ціна.

І ось саме цим росіяни планомірно займаються починаючи з жовтня минулого року, коли почали обстрілювати нашу інфраструктуру. А також будуть займатись в майбутньому.

Інше питання: а що роблять у нас для того щоб подальше ведення війни було неприйнятне для Росії? Контрнаступ та звільнення захоплених територій це трохи не те. І навіть якщо там будуть якісь успіхи, то це не будуть критичні втрати для Росії для того щоб припинити війну.

Особисто на мій погляд такими втратами для Росії можуть бути знищення Чорноморського флоту, стратегічних бомбардувальників.

Так, зараз нам союзники не дають далекобійної зброі. Але що в нас роблять для того, щоб розробити власну зброю? Що в нас робиться для консолідації наявних власних можливостей для таких розробок та збільшення можливостей наших виробників? Чому в нас просять лише зброю, але не просять дати нам технології, фахівців, обладнання?