"Якщо хтось крякає як качка, ходить як качка і виглядає як качка - він качка..." - Джон Сміт

"Якщо хтось крякає як качка, ходить як качка і виглядає як качка - він качка..." - Джон Сміт

Якби зараз якийсь агент Кремля типу Коцаби виступив у ЗМІ з закликом, що "мобілізація непотрібна", він би вже сидів на параші в Лук'янівському СІЗО. А Зеленський на всю країну заявив, що мобілізація, яку вимагають військові, неначасі, і нічого, гуляє 3 місяці на свободі.

А ми втратили Авдіївку і Мар'їнку. Позиції, що трималися 10 років.

Якщо хтось крякає як качка, ходить як качка і виглядає як качка - він качка. В 2019 році ця підсадна качка зірвала нам всі програми переозброєння, а зараз - мобілізацію, і тепер годує нас новими обіцянками: про "армію роботів", про "мульйон дронів із мульярда дерев"... І все лише, щоб всі ми забули: в 2020 році саме ця качка нам "аткуалізувала строки виконання" порошенківських ракетних і снарядних програм. Те, що за планами 2016-17 років мало дати результат в 2021 році, через нього "перенесено" на 2024.

Але настав 2024.

Де обіцяні "актуалізовані" снаряди і ракети українського виробництва, Вова?

Волонтерський гаражоборонпром дрон по нафтобазі в Сизрані це прекрасно. Але дрон не проб'є дах військового заводу в Тулі і не рознесе всередині всі станки, що виробляють ракети, якими по нам б'ють. Це має зробити ракета, яку може виробити КБ Промінь, але він змушений писати відкриті листи за заблоковане чинушками Зеленського виробництво.

А де розгортання виробництва українських авіабомб під наші майбутні Ф-16? Літаки прийдуть, а через півроку всі зрозуміють, що бомб під крила немає. І знову лише через 2 роки почнуть чухатися. Досить обіцяти "приємні новини" і "потужний жовтень". Вже печія через це. Просто зроби корпус-болванку, крила і систему наведення. Авіаційну ракету просити марно, після реформ Абрамовічуса і Наєма ми це не потягнемо, а от бомби могли б.

Могли б, якби не було Зеленського.