Яку сіль не можна використовувати для закруток?

Яку сіль не можна використовувати для закруток?

Основна помилка, яка зіпсувала тисячі банок із огірками та помідорами — використання нехарчової солі для консервування

Головна небезпека — імпортна сіль із добавками, зокрема з Туреччини. Вона часто містить E536 — це фероціанід калію, антизлежувач, який запобігає злипанню солі в грудки.

❗️Чому E536 небезпечний для закруток?

E536 може:

– вступати в хімічну реакцію з оцтом або лимонною кислотою,

– викликати помутніння розсолу,

– спровокувати бродіння або псування продуктів,

– зробити заготовки непридатними до вживання, навіть якщо все інше зроблено правильно.

✅ Яку сіль обирати?

Тільки кам’яну або морську сіль без добавок, на якій написано:

– "без добавок",

– "не йодована",

– "без антизлежувачів",

– "придатна для консервації".

Уникайте написів на кшталт:

– "йодована",

– "екстра",

– "харчова сіль вищого ґатунку з добавками".

Порада: завжди перевіряйте склад на етикетці. Якщо є E536, E535, E538 або йод, краще не ризикувати.