"З приводу розвертання 20 нових бригад, та збільшення кількісті військовослужбовців" - Роман Донік

"З приводу розвертання 20 нових бригад, та збільшення кількісті військовослужбовців" - Роман Донік

На справді, це не дуже смішно та дуже небезпечно. Оскільки ми живемо два з лишнім роки в режимі шоу. ТВ шоу без продовження в житті. Приймаються навіть якісь закони та укази, говоряться пафосні слова, а далі діло не йде.

 По перше, нові бригади потрібні. Це не таємниця. В нас величезний кордон з віссю зла. Але є одне але. і це мене тривожить. Навіть два але. Нові бригади, це збільшення кількості людей, техніки, зброї, ППД та дуже ще багато чого. «Вопчім» це гроші. Достобіса грошей. Яких в нас нема. І в ближній перспективі не буде. Ну, доцарювалися, докерувалися. Але є інший шлях. І він мене лякає. Це якраз шлях шоуменів, та тих хто обожнює робити картинку для ТВ. Тут треба трохи відступити. В нас в ЗСУ були приклади, коли мінялися штатні розписання та переформовувалися підрозділи для того, щоб якийсь генерал отримав свіжу зірочку на погон. Наприклад, в одному учбовому центрі скоротили ремонтний батальйон чи полк, зате зробили його там де він не дуже був потрібен, але одному генералу треба була генерал лейтенантська або генерал полковничія посада. А потім з того полка ще щось роздували. І кроїли так як було вигідно вигодоотримувачу. І такі «фахівці» і досі служать. І вони готові повторювати ці фінти. Тому я дуже обережно відношусь до цих слів. Бо в нас після дворічної руйнації ЗСУ одного "аптімізатора" заховали в РНБО. А ще один «комерсант» з ефірів не вилазить. А ще у нас Танцюра НШ сухопутних військ. Погугліть хто це. Цей за копійчину таку реконструкцію проведе, що всі вхуїють. Багато бажаючих знайдеться. Просто перепишуть штатки, створять на папері з батальйонів та полків бригади і будуть звітувати з телевізора. Оце мене дуже лякає.

 І єдине що може протистояти цім ідеям (а вони ж звідкись взялися? Хтось же вже порадив. І планчик показав. А грошей зась) це керівництво оборонного сектору з державною позицією. Люди які знаються на питанні, та які не побояться відстоювати свою позицію. Саме тому я підтримав, підтримую та буду підтримувати Залужного. І Резнікова. Навіть якщо якісь дії та висловлювання мені можуть умовно бути не зрозумілими, чи не подобатися. Бо нема в нас кращого варіанта. Ці хлопці між крапель дощу ходять. Я це виважено кажу. Нам небо, яке за Україну, послало Залужного та Резнікова. Бо вони не будуть на відміну від Хомчака"чегоізволіте", ламати армію, щоб догодити політіканам та оптімізаторам за банкової.

 Це не жарти. Це ж питання обгорювалося. І мабудь є якийсь план реалізації. І хто його буде впроваджувати -Залужний з Шапталою, чи Хомчаки з Заманами та Танцюрами, не в малій мірі залежить від нас.

Тому що ті хто зараз керує оборонним сектором, будуть відстоювати державницьку позицію. А ті хто згоден на все, аби вгодити Зеленському, будуть робити так, як накажуть аматори та шоумени.

І якби це не здавалося дивним, але підтримка наша з вами, армійців, громадськості, може запросто дозволити відстояти реальні, робочі плани, які підуть на користь. Бо розумієте, не помітили як пролетів екватор. І вже час задуматись на майбутнє. А нам з вами треба підтримувати тих, хто має мужність відстоювати інтереси ЗСУ, та країни. Бо кожен день баз Хомчака та Тарана, вже йде на користь армії. Тому просто трохи дивіться глибше.