"Закон Кольта" - Борислав Береза

Мене дуже турбує, що після війни на вулицях України, якийсь час, діятиме "закон Кольта". Правий буде той, за ким буде сила зброї. Не на чиєму боці закон, а на чиєму боці зброя. Пістолет, автомат, гранати чи РПГ можуть стати аргументом правоти. Частина наших співгромадян емоційно вирішать, що це добре, адже можна "навести лад" та "розібратися з поганими людьми".

Ці співгромадяни забувають, що обирати тих, хто сьогодні буде "поганою людиною", будуть ті, у кого в руках буде зброя. А значить, цілком можливо, що рано чи пізно ці співгромадяни почнуть кричати "А за що мене?". Підтримка натовпу, що улюлюкає, швидко може змінитися страхом за своє життя. Чи може так статися? Звісно ж може. Чи можна це запобігти? Можливо! Але для цього багато чого треба зробити вже сьогодні. Як мінімум, легалізувавши право на зброю. Право на легальну зброю. А після війни буде величезна кількість нелегальної зброї і саме вона загрожуватиме. Хоча вона і зараз є, трофейна, але її статус все ще не врегулюванний.

Мені не подобаються деякі люди і я міг би легко відрихтувати їх фізіономії, враховуючи мої антропометричні дані та навички, але я вважаю, що в цивілізованому світі все має вирішуватись на підставі закону, а не сили. Інакше на нас чекає не створення європейської України, а поява східноєвропейського Сомалі. Загроза цього більш ніж реальна. Подумайте про це на дозвіллі.

PS. Іноді дуже хочеться змусити вмитися подонка кривавою юшкою. Це емоція. Дикуни так і діють, піддаючись емоціям та ігноруючи цівілізовані методи. Единий виняток, коли сила може бути застосована – самооборона. У сучасному цивілізованому суспільстві діє закон. І це наш вибір, якщо ми справді хочемо жити в цивілізованій та правовій державі.