"Залізобетонний аргумент ненависті" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Залізобетонний аргумент ненависті" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Зеленський похвалився, що США катери Mark-IV передадуть Україні наступного року… Повторюю, наступного року. Про катери «Island» через які всепропадли виносили мозок в часи Порошенка невідомо нічого. Передати їх обіцяли до кінця року, та чи передали – інформації я не знайшов. Тобто до тих чарівних часів Україна залишиться з тими самими морськими силами, які встали в строй за Порошенка. І край.

 Бо виробництво кораблів на «Кузні на Рибальскому» по факту – згорнуто. Голову правління посадили, державне оборонне замовлення не сформоване, замовлень на кораблі нема. МО не до того – воно підборами для курсанток займається.

 І це в умовах, коли один з найбільш загрозливих напрямків для України – Азовське узбережжя, де цілком може статися висадка російського десанту. Де на малих глибинах потрібні як раз катери…

 А знаєте що саме цікаве? Як ви гадаєте, що станеться з катерами «Island» і Mark-IV після того як їх передадуть Україні? Відповідаю, після першої ж поломки вони стануть біля пірса – намертво. Бо у МО раптом не буде грошей на ремонт. А ремонт здійснювати зможуть лише самі американці.

 Я про це писав ще у часи Порошенка. Американці не добрі феї – вони завжди переслідують свій інтерес. Так, катери вони нам давали на шару, але за все вдосконалення і обслуговування Україна мусила платити американцям. Це обов’язкова частина угоди. А що стається коли ви весь сервіс для певної кількості кораблів ви купуєте у виробника? А стається те, що наступні кораблі ви купуєте там же. Уже за повну ціну. Бо мати кілька сервісних систем для кораблів одного класу – дороге задоволення. Тобто Україна наглухо сяде на імпорт.

 В часи Порошенка ситуацію намагалися вирішити інакше – намагалися забезпечити флот кораблями власного виробництва. Але в кораблів власного виробництва була крупна проблема, завод з їх виробництва був власністю Петра Порошенка. Ну от не додумався Порошенко завод розпиляти на метал, як розпиляли прихватизовані заводи інші власники. У Порошенка завод таки кораблі виробляв. І не тільки.

 Але наших громадян не обдуриш! Аби не дати виробляти бойову техніку на заводі Порошенка (який він уже продав) наші громадяни залюбки готові наразити на безробіття українських робітників, аби збагачувати американських! Кожна команда журналістських розслідувань і кожне незалежне ЗМІ скаже що правильно – от саме так.

 Зате тепер є залізобетонний аргумент ненавидіти Порошенка – за те що мало кораблів, зараза, для флоту закупив!