"Зе!спілкування" - Віктор Бобиренко

"Зе!спілкування" - Віктор Бобиренко

Ви не помітили, у чому головна проблема спілкування Зеленського з суспільством?

Вона у тому, що говорить він для власного електорату. Для тих 23-25%, які досі вірні йому.

Але проблема в тому, що бачать/чують його меседжі і ті, хто ніколи не були його прихильниками. І ті, хто вже розчарувався в Зеленському.

І міжнародні експерти та журналісти. Які почуте мусять донести своїм урядам. І в якійсь упаковці – громадянам власних країн і видань.

А із своїм електоратом Зеленський говорить, м’яко кажучи, як з дуже наївними людьми. Як з п'ятикласниками.

Все просто. У Зеленського давно вирахували, який його базовий електорат. Основні групи такі:

1) Люди, для яких він став кумиром давно. Навіть до Голобородька. Яким подобається його поведінкове амплуа на сцені, хриплий голос і які його асоціюють із зіграними ним ролями. А він – завжди позитивний герой.

2) І не забувайте про категорію романтичних жінок, яким не повезло в особистому житті. І які досі у захваті від його: «тобі личить його кохання».

3) А ще є герої спальних районів, які вважають його одним із них. Хлопець з кварталу. Простий, довірливий. Тому довірився Лукашенкові і розповів йому про вагнерівців. А той, гад, здав тему Путіну. Але зради тут немає. Бо хто з нас у житті хоч раз не довірився покидькам.

4) А є й такі, яким дуже імпонує його вміння вести себе по-пацанськи. «Я вам не лох», «Я вам нічого не винен», «Позвоню Баканову, хай поганяє цього чорта». В головному кабінеті веде себе так, як на районі. Ну і шаурму їсть, не гидує. В красних трусєлях купається. Нормальний пацанчик.

5) А ще є група упоротих. Які нізащо не визнають, що лоханулися у 2019 році. І до кінця будуть виправдовувати Зеленського. Вони самі знайдуть аргументи: хто винен, що Володимир Олександрович не дав нам раю на землі.

6) Найменшою частиною в електоральній групі Зе!підтримки є прямі бенефіціари від його правління. Не тільки Слуги в урядовому кварталі та Верховній раді. А ще й ті, хто засідає в місцевих адміністраціях, є Слугами у місцевих радах.

А ще ті, хто освоює бюджетні кошти. Від Великого будівництва – до ремонтів у місцевих школах за кошти місцевих бюджетів. Якщо рахувати з сім’ями – теж електоральний шматочок.

Проте – більшість все ж не ті, хто посміюється з відосів, а ті – хто відосам вірить.

Тому у виступах Зеленського основні тези:

- Крутяться в площині «Все хорошо, прекрасная маркиза…»

- Дороги будуються, школи ремонтуються;

- Лікарям зарплату Володимир Олександрович підняв – вчителям підготуватися;

- «Росте процент жирів у маслі»;

- Ковід майже переможено.

А головне: «Ми прцюємо 24/7 щоб вам було безпечно. Паніки не потрібно. За сірниками в чергу не ставати. Росія не нападе. Ми сильні, як ніколи – і в цьому заслуга Найвеличнішого лідера сучасності».

Отак і живемо. Зеленський щось розповідає наївним, а ми жахаємося того, що чуємо. Або думаємо: а хтось у це вірить?

Вірить!