"ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ПЧД" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ПЧД" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Володимир Зеленський в спільному інтерв'ю «Reuters», «Associated Press» и «Agence France-Presse» зажадав від президента США категоричної відповіді – отримає Україна план членський дій з НАТО, чи не отримає?

Очевидно, цей вибрик Зеленського – пряме продовження тези: «Пане президент, чому Україна ще не в НАТО?» І от що цікаво, такими неоковирними діями, Зеленський отримання ПЧД з НАТО не наближує, а віддаляє. З тим самим питанням Зеленський міг звернутися до Папи Римського, на підставі того, що чимало країна НАТО – католицькі. США не має рішучого голосу в керівництві НАТО, це як мінімум суперечить статуту організації. США може висловити свою власну дику – але нічого не може гарантувати.

Цими ідіотськими запитаннями Зеленський не наближає Україну до ПЧД, а навпаки дратує Держдеп. Навіщо він це робить? Точніше навіщо Єрмак, Смірнов та Татаров, відомі своїми зв’язками з Портновим і Москвою штовхають Зеленського до цього?

Я абсолютно категорично заявляю, ніякого ПЧД з НАТО ОПУ Зеленського отримати не хоче. Навпаки ОПУ робить все можливе щоби ПЧД з НАТО нині зірвати, але зробити це так, аби звинуватити у зриві Держдепартамент США і почати розводитися про «підступність вашингтонської політики» - синхронно з ОПЗЖ.

Чому я в цьому так переконаний?

Щойно на вихідних я відвідав своє рідне місто Запоріжжя. І в Запоріжжі, я звісно, зустрівся з товаришами які поділяють мої погляди. І розповіли мені товариші, без перебільшення дивовижну історію. Слідкуйте за руками.

У липні 2006 р., в пику тодішньому президенту Ющенко, запорізька міськрада прийняла постанову про проголошення міста Запоріжжя територією без НАТО. У Запорізькій міськраді тоді рясніло «Партією регіонів» та комуністами, тож – нічого дивного. Рішення це діючим лишається досі, і воно може в будь-яку мить стати інструментом в руках російської пропаганди, або груп сепаратистів-рускомирців, який в моєму місті не бракує. На жаль.

І от, депутат Андрій Согорін (Європейська солідарність) виступає з ініціативою, рішення від 2006 р. відмінити. Все чудово, 11 червня поточного року відбувається голосування, і па-бам… рішення не прийняте. Забракло голосів.

А далі цікаво. За відміну постанови про «Запоріжжя – територія без НАТО» голосували партія чинного мера Володимира Буряка (12 голосів з 16) і «Європейська солідарність» (11 голосів з 11). А не голосували за рішення ОПЗЖ, «Партія Шарія», «Нова політика», і «Слуга народу» у повному складі.

Тобто відбувається якась шизофренія. В той час як президент Зеленський за кордоном плачеться про те, що кляті США Україні ПЧД з НАТО не дають, його власна фракція в Запорізькій міськраді голосує за те аби ніякого НАТО у Запоріжжі не було і не передбачалося. І щось мені підказує, що ситуація така далеко не тільки у Запоріжжі.

Відтак, шановні! Про яке ПЧД від Зеленського ми говоримо? Ніяке ПЧД Офісу Єрмака не потрібне як таке. А всі оці заяви – це відосики для йолопів, аби показати «Вовочка старається! Бачте як кулачком махає?»

Махає-то він махає. От тільки на самміти НАТО Україну вже другий рік не кличуть. А Зеленський робить все можливе, аби не кликали взагалі. Як у зовнішній політиці робить, так і на місцях.