"ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЯМУЄ... В НАТО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЯМУЄ... В НАТО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я думав мене сьогодні вже нічим не здивуєш. Коли у стилі "Нас у НАТО не беруть - несправедли-и-и-иво-о-о!" заревіли цілком адекватні люди, я вже думав що бачив все.

Але тут прийшов із заявою Зеленський. І заявив він, що після того як ЗЕботва загадила соцмережі британського міністра Воллеса, а цілком публічні особи заходилися волати "Вони нам не Амазон - а ми їи не Нетфлікс/ не полігон", Зеленський заявив...

Зеленський заявив про подальше зближення з НАТО. Це треба процитувати.

"Готуємо укладання договорів із партнерами щодо гарантій безпеки для України на шляху в НАТО... Уже не уявити НАТО без України, і постійно додаватимемо нашій співпраці сили".

Співпраці? Панове політики кольору стиглого огірка, а ви в курсі що там в ході співпраці доведеться спілкуватися з Беном Воллесом - а я переконаний, що його секретарі вже засканили найбільш гидотні коментарі відомих прибічників ЗЕ - і продемонструють їх на переговорах? Доведеться пояснювати, чому прибічники ЗЕ тотально - грубіяни чорнороті.

А ви в курсі, що доведеться говорити з чиновниками Держдепу США, яких Зеленський довів до білого жару своїми заявами в стилі криворізького сявки?

Ні, звісно ОПУ має безпрограшний засіб, попросити Петра Порошенка розрулити проблеми, і Олексійович може. На відміну від ЗЕкоманди Порошенко нікому не грубіянить у тих сферах. Але.

Будь-якому політологу відомо, найчутливіше ерогенне місце Заходу це гроші. Просто тому, що там чиновники оперують грішми платників податків і мусять звітувати за кожен євроцент. Я не те що думаю - я знаю, що західні дипломати через спеціально обучених грантожерів зараз уважно відстежують українську блогосферу. Особливо - заяви топових осіб. Я просто бачу, як українська делегація прибігає до керівників країн НАТО просити грошей, а ті їм викладають найбільш кричущі збуренні заяви штибу "Ми вам не полігон" і говорять: "А навіщо вам гроші? У вас же такі горді громадяни! Оно як збурилися! То от нехай ці громадяни покажуть клас економічних досягнень. А щодо грошей - ми вам підкажемо де вам їх взяти У ВАС". Красиво буде?

П - послідовні.

Доводиться мені, солдату по мобілізації, що виконує сержантські обов'язки, пояснювати цим недолугим ази світової дипломатії. Захід - не Святі Миколаї. Там дуже люблять відповідальних партнерів, бо якщо партнер не відповідальний, його таким роблять - болісно. Бикувати перед Заходом можна коли ти всерйоз готовий з ним порвати. Але коли тобі доводиться бігати до країн НАТО аби грошей канючити - на обурення тамтешніх міністрів оборони треба не обурюватися, а ввічливо вибачатися за незручності.

Це приблизно, як коли ти капітан команди КВК, а укладаєш угоду з топовим телеканалом. Зеленський знає як це - і як себе в таких умовах треба поводити. Він має багатий досвід на цю тему.

І так. Британські дипломати напрочуд гарно уміють мовчати. Навіть коли їх лайном поливають. Школа британського парламенту слабких спалює. Так от, якщо британський міністр вголос сказав що Україні варто бути більш вдячною, це не думка окремого міністра. Це прозорий натяк. На що?

Міністри Зеленського скоро дізнаються. Їм не сподобається. А кактус жерти доведеться - плакатимуть, але жертимуть. Вже повірте.

Бо вибору команда Зеленського не має. НАТО їм необхідне. Від принизливого і болісного майстер-класу з європейської дипломатії ОПУ тепер не втекти. Де-де, а в світовій дипломатії від часів Карла Піпера і Шарля Моріса Талейрана не змінилося нічого.

Далі буде.