Зеркаль про США, газ, російські гроші, Північний потік-2 та українську владу

Зеркаль про США, газ, російські гроші, Північний потік-2 та українську владу

Розвінчуємо міфи про лобістську діяльність та "дорогих лобістів" в розмові з редактором Європейська правда Сергієм Сидоренком.

Лобісти – не чарівники, вони лише організовують можливість спілкуватися з американськими політиками та чиновниками. А далі все залежить від підготовки, аргументів та працездатності дипломатів та експертів.

Наша успішна робота приносила Україні 8 мільйонів доларів в день – таким є ефект затримки побудови "Північного потоку - 2". А послуги компаній, які нам сприяли в цій роботі, коштували Нафтогазу 2 тисячі 600 доларів. Російська ж сторона лише офіційно платить біля 10 тисяч доларів в день (!), і це тільки те, що оприлюднено в пресі. Проти нас, на пітримку побудови труби працюють дуже сильні лобісти. Наприклад, всім відомий Курт Волкер.

В санкції проти "Північного потоку - 2" більшість людей не вірили ще кілька років тому. Але ми змогли переконати конгресменів, що боротьба з газогоном – ключовий елемент безпеки на континенті. Це потребувало величезних зусиль всієї нашої команди, саме над цим ми працювали з Andriy Kobolyev, Vadym Glamazdin, Oleksandr Kharchenko та Aliona Osmolovska.

Все ще вірю, що нова команда зможе довести почату справу до кінця, адже це питання національної безпеки. І ми повинні бути не тільки сильними, але об'єднаними сьогодні, коли рахунок ведеться на дні.