"Згорів сарай, гори і хата" - Карл Волох

"Згорів сарай, гори і хата" - Карл Волох

Брехати не буду - я також не зумів пояснити собі в останні місяці, чому, раптом, Путін пішов ва-банк із Заходом, виставивши США та НАТО завідомо нереальні, на грані ідіотизму, вимоги. Сьогодні ми отримали таке пояснення - стратегічну угоду між Пу та Сі, котра оформила остаточно нову вісь зла (неофіційно до них давно приєднався й Іран). Думаю, Сі спеціально змусив Путіна спалити за собою мости, показавши Байдену, що надія використати Росію в протистоянні з Китаєм (саме таким був, зокрема, план Трампа) - марна.

А ось про те, що саме розуміння цього факту, яке прийшло на тлі спільних військово-морських навчань Китаю, Росії та Ірану, як і перетин Росфюрером усіх можливих червоних ліній, стало причиною небаченої мобілізації Заходу проти РФ, я вже писав.

А ще я не раз говорив про другу причину безпрецедентної підтримки України - вкрай тривожні настрої союзників США в усьому світі, котрі сприйняли б зраду українського інтересу як доказ, що і їх у разі агресії ніхто не захистить. І ось вам - США надали статус позаблокового союзника Катару.

А ще я вам пояснював, що ажіотаж навколо «неминучого» нападу Росії призначений, здебільшого, для власного електорату США, Великобританії та інших країн, бо без цього дуже складно було б пояснити населенню, для чого йти на жорстке загострення з ядерною державою й постачати Україні зброю, що не робилося навіть у 2014 році.

Ну, і останнє нагадування. Я вже пояснював, що така ситуація навколо України (так зване «нагнітання») є надзвичайно сприятливою для наших національних інтересів. А спроби Зеленського заперечити російську військову загрозу є не лише зрадницькими, а й серйозно компрометують наших західних союзників. Якщо ви подивитеся західну пресу в останні дні, побачите, що більшість із них змушені були неодноразово виправдовуватися - і не тільки на РБ ООН. Впевнений, що й злив інформації про сплановану росіянами провокаційну спецоперацію з фейковими жертвами - подія з того ж розряду.

А тепер - прогноз. Байден-Джонсон ні за що не пробачать Зеленському його підставу. Це і принципове небажання мати в союзниках дебіла й зрадника, і особиста образа (інколи не менш значуща). Думаю, сьогодні можна сміливо говорити про те, що Захід не просто не допустить повторного обрання Зеленського, а й всіма доступними засобами підтримає проведення дострокових виборів (принаймні, парламентських).