І ЗНОВУ ГНОБЛЯТЬ "ПРЯМИЙ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

І ЗНОВУ ГНОБЛЯТЬ "ПРЯМИЙ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я й не думав коментувати обшук у Володимира Макеєнка - мені він мало цікавий. Ну так, у бізнесменів бувають конфлікти з правоохоронцями. Всяке трапляється. У Макеєнка Петро Порошенко свого часу купив канал "Прямий" - і передав його в управляння колективу. Але було це кілька років тому. Багато води утекло відтоді.

І от.

Генпродюсерка телеканалу Світлана Орловська та адвокат каналу Євген Солодко в прямому ефірі розповіли, що метою обшуків у Макеєнка насправді було заблокувати роботу телеканалу "Прямий". Слідчі ДБР шукали насправді оригінал завірених нотаріусом свідчень колишнього керівника слідчої групи ДБР Олега Корецького.

Олег Корецький, нагадаю, в липні 2020 р. визнав, що керівники ДБР давали слідчим вказівки вжити заходів, аби майно телеканалу "Прямий" було заарештоване як речовий доказ, аби телеканал припинив свою діяльність. Зізнання Корецького були потужним аргументом телеканалу у суді.

До речі порушили справу проти "Прямого" за заявою одіозного Андрія Портнова, того самого який переховувався за кордоном за президентства Порошенка, проте повернувся до України зразу ж як вибори виграв Зеленський.

Справа тягнулася від 2019 року. Проте 30 червня цього року Шевченківський районний суд зобов'язав ДБР або передати справу до суду, або закрити її. ДБР ухвалу суду проігнорувало, натомість почало вилучати документи, що свідчать про умисний і політичний мотиви переслідування "Прямого".

Аж дивно стає - як сильно "Прямий" муляє очі зеленій владі. Три роки вони силяться заблокувати роботу канала по суду. Навіть вторгненням Росії влада скористалася, аби вирубити прямий з ефіру. І не заспокоюється. Певно, через те що "в опозиції дуже низький рейтинг", як патякають прибічники влади.

Що тут скажеш? Лише те що я вже писав. Для зелених війна вже закінчилася. Їх зараз не війна цікавить, а виключно власні рейтинги. Тобто влада. І задля влади команда ЗЕ переступити готова через будь-що.

То чому ж нас досі не приймають в НАТО, в ЄС та в інші європейські інституції? Вірна справа - виключно тому що Заходу погано дякуємо... Правда?

Ніяк не тому, що влада під прикриттям війни влаштовує політичні розправи. Хіба ні?