"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 21 – 27 травня 2021 р.

ЗРАДА

Прибуток після оподаткування платоспроможних українських банків у січні-квітні 2021 року склав 17,538 млрд гривень. Це на 30% менше, ніж роком раніше (25,208 млрд гривень).
У Вінниці п'яна жінка за кермом позашляховика збила 13-річного хлопчика, який йшов по тротуару до школи. Постраждала дитина потрапила в реанімацію в дуже важкому стані. Винуватицю ДТП затримали, але суд відпустив її з СІЗО під заставу. Після скоєння наїзду на школяра у 43-річної "мажорки" - водійки кросовера Haval - перевірили рівень вмісту алкоголю в крові. Виявилося, що він в 16 разів перевищував норму.
У Житомирській області компанія, що виграла тендер на дорожні роботи в рамках "Великого будівництва", ще з кількома супідрядниками вимагають від облдержадміністрації 40 млн грн. В ОГА заявляють, що цими діями компанії можуть заблокувати будівництво доріг у всьому регіоні.
Голова виконкому партії "УДАР Віталія Кличка" Артур Палатний заявив, що відносно нього та оточення продовжуються політичні репресії. Зокрема, сторонніх осіб примушують давати фальшиві свідчення проти нього. В т ч ветерана АТО Михайла Маймана.
В Україні за чотири місяці 2021 року, порівняно з минулим, кількість кіберзлочинів зросла на 25%. Зафіксували понад 1100 інцидентів.
В Україні загальна кількість померлих у березні 2021 року збільшилася на 16,6 тисячі у порівнянні з попереднім роком. При цьому офіційна кількість летальних випадків від COVID-19 в Україні в березні склало 7,7 тисячі.
Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій за місяць. В останній день перераховано 1,6 млрд гривень. Всього за травень 2021 року на пенсії спрямовано 42,6 млрд гривень, що менше, ніж у квітні (43 млрд гривень) і в березні (42,8 млрд гривень).

ПЕРЕМОГА

Касаційний кримінальний суд Верховного суду виправдав українського генерала Віктора Назарова, який був засуджений у справі про катастрофу військового літака Іл-76 під окупованим Луганськом у 2014 році. Раніше його засудили до 7 років в'язниці за недбалість.
Фонд Порошенка та ГО "Справа громад" зібрали ще понад 12 тисяч продуктових наборів для українців, які потребують допомоги через пандемію коронавірусу. Зокрема, допомогу відправили пенсіонерам, багатодітним сім’ям і родинам загиблих воїнів. Також Петро Порошенко під час поїздки у Донецьку область побував у 10-й окремій штурмовій бригаді і передав бійцям 108-го батальйону комплект відеоспостереження.
Печерський районний суд Києва 21 травня заарештував "злодія в законі" "Лаша Свана" на два місяці без права внесення застави. Його взяли під варту в залі суду. Правоохоронці за результатами обшуків виявили 3,2 млн доларів "общака" найвпливіших в Україні "злодіїв в законі". Мова йде про "Умку" та "Лаша Свана".
Спеціалізована антикорупційна прокуратура в 4-те закрила справу "Роттердам+" через відсутність у ній складу злочину.
Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканали NewsOne, "НАШ" і "112 Україна" за заклики до розпалювання війни і дискримінацію українських Збройних сил. Штрафні санкції до кожної компанії перевищують 100 тисяч гривень.
Українських громадян, які висловили бажання повернутися додому, евакуювали з Сектору Газа. Українців вивезли з Сектору Газа через територію Єгипту.
Україна закрила авіасполучення з Білоруссю. Обмеження на польоти в білоруському повітряному просторі також ввели в Євросоюзі після затримання в аеропорту Мінська опозиційного активіста Романа Протасевича. А Лукашенко звинуватив Україну у відмові прийняти Ryanair після повідомлення про вибухівку.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.