"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 28 травня – 3 червня 2021 р.

ЗРАДА

❌В результаті конфлікту на ринку "Столичний" під Києвом постраждали правоохоронці. Поліція вже порушила дві кримінальні справи. В адміністративному приміщенні ринку "Столичний" зранку забарикадувалися понад 30 тітушок, в результаті чого роботу підприємства було заблоковано.

❌В Італії перестали визнавати українські водійські права. Оскільки між країнами тимчасово втратила чинність відповідна угода.

❌Господарський суд Києва задовольнив ще низку позовів виробників "зеленої" електроенергії до держпідприємства "Гарантований покупець" (ДП "ГарПок") про стягнення заборгованості за "зеленим" тарифом. Разом стягнуто 800 мільйонів грн.

❌В Одесі сьогодні вранці зник перший заступник командира та начальник штабу Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби Олексій Чертков. Офіцер володіє секретною інформацією.

❌Колишній боєць підрозділу "Беркут" Сергій Зінченко, який звинувачується в розстрілах на Майдані і був переданий в рамках обміну полоненими на окуповану територію, приєднався до банд «ДНР».

❌Верховна рада схвалила в другому читанні законопроект №4184 про так званий "податок на Google". Він передбачає введення податку з продажів електронних послуг. Кабінет міністрів вніс до Верховної ради законопроект щодо збільшення ставок податків, акцизів та інших платежів до державного бюджету. Документ стосується як підприємств, так громадян України. Представник турецького будівельно-енергетичного холдингу GURIS Лоїк Лерміньо заявив, що рішення українського уряду ввести акцизний податок на електроенергію з відновлюваних джерел остаточно порушить умови меморандуму з іноземними інвесторами.

❌Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про олігархів. Згідно документу статус олігарха визначатиме РНБО – консультативний орган. Разумков заявив що в законопроекті про олігархів є конфлікт інтересів.

ПЕРЕМОГА

✅В Києві, Львові і Одесі запустили великий центр вакцинації від COVID на базі Міжнародного виставкового центру (МВЦ). В цьому центрі по вихідних будуть вакцинувати препаратом CoronaVac киян, які зареєструвалися в додатку "Дія".

✅Україна закрила небо для білоруських літаків. Заборона набула чинності з 00:00 29 травня. Обмеження на польоти в білоруському повітряному просторі також ввели в Євросоюзі після затримання в аеропорту Мінська опозиційного активіста Романа Протасевича.

✅Співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили спробу незаконно вивезти з країни золоті ювелірні прикраси скіфського періоду. Вони представляють культурну та історичну цінність, а на міжнародних аукціонах їх вартість може досягати 40 тисяч доларів.

✅За останній рік (у порівнянні з квітнем минулого року) зарплата зросла на 29,8% (на 3 113 гривень). Найвища зарплата була у галузі "Інформація та телекомунікації", де нарахування за рік збільшилися на 48,0%. Далі йде "Фінансова та страхова діяльність" - +16,3%.

✅Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону за квітень 2021 року склав 1093 млн доларів. Це на 26,4% більше, ніж роком раніше (865 млн доларів). Також українці все менше знімають гроші в банкоматах: частка безготівкових операцій досягла 60%

✅Одеський апеляційний суд виправдав активіста Сергія Стерненка у справі, за яку йому давали сім років в'язниці з конфіскацією майна. Йдеться про епізод з розбійним нападом у справі про викрадення депутата в Одеській області. Проте суд визнав активіста винним у вчиненні порушень за ч. 1 ст. 263 та ст. 146 Кримінального кодексу України. Суд присудив Стерненку рік умовно.

✅Суд підтвердив законність націоналізації ПриватБанку. Господарський суд міста Києва закрив провадження у справі за позовом Олександра Дубілета.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.