"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 2 – 8 липня 2021 р.

ЗРАДА

У Вишгороді Київської області біля будівлі міської адміністрації чоловік влаштував стрілянину з пістолета. Постраждалих в результаті інциденту немає. Поліція його затримала. Також У Києві на Голосіївському проспекті сталася стрілянина, в результаті якої постраждав поліцейський. Сталась пожежа у квартирі, в якій була стрілянина. Правоохоронці повідомили, що підпал скоїв сам стрілок.
У неділю на 80-річну матір заступника виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді Владислава Рашкован напали і жорстоко побили. Жінку били лопатою.
Набув чинності закон, за яким іноземні інтернет-компанії будуть платити 20% ПДВ в Україні. Повністю так званий закон "про податок на Google" набере чинності з 1 січня 2022 року.
Колишньому заступнику міністра оборони України та голові правління заводу "Кузня на Рибальському" повідомили про підозру у змові. За даними слідства, вони причетні до поставок катерів і санітарних автомобілів низької якості. Суд арештував главу правління "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру.
Попри збитки в розмірі майже 700 млн доларів у 2020 році, топ-менеджмент "Нафтогазу" отримав багатомільйонні бонуси за свою роботу торік. 12,7 млн дол виплачено голові "Нафтогазу" Андрію Коболєву.
В Україні раптово перестали працювати сайти низки державних органів. Спочатку проблеми виникли у веб-сторінки Офісу президента, а потім «лягли» сайти СБУ, НАБУ та інших структур.
Президент України Володимир Зеленський ветував закон про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). Глава держави надав до документу свої пропозиції.

ПЕРЕМОГА

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на етапі "Діамантової ліги" в Стокгольмі (Швеція) встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту і завоювала "золото". Марія Бех-Романчук стала третьою у стрибках у довжину.
П’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко у вівторок, 6 липня, на Донеччині особисто передав військовим партію обладнання майже на мільйон гривень: комплект відеоспостереження куплений спільно коштом волонтерів та Фонду Порошенка. Крім оптичної розвідки, у 10 ОГШБр привезли 5 потужних генераторів та 2,5 кілометри тіньової сітки.
Підозрюваного в скоєнні розбою та подвійного вбивства видано Росією до України. У жовтні минулого року він був затриманий на території Санкт-Петербурга.
Постанова про перейменування селища міського типу Новгородське в Нью-Йорк оприлюднена.
Україна за червень 2021 року наростила міжнародні резерви до 28 357,7 млн доларів. Це майже на на 518 млн доларів (2%) більше, ніж було на початок місяця.
Україна в червні наростила імпорт газу в 11 разів порівняно з травнем. Обсяги поставок за європейським напрямком склали майже 90,250 млн кубометрів. Проте запаси газу в Україні нижчі, ніж у 2020 році. Перед опалювальним сезоном необхідно закачати ще 4 млрд кубометрів.
У Києві демонтують пам'ятник дружби з російською столицею Москвою. Після його передадуть в музей тоталітаризму.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.