"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 9 – 22 липня 2021 р.

ЗРАДА

❌Кількість аварійних ремонтів енергоблоків електростанцій різко збільшилася, а запаси вугілля на складах ТЕС продовжують знижуватися. Запаси вугілля на складах теплових електростанцій з початку місяця скоротилися на 7,7%.

❌У Києві під Верховною радою України стались сутички між ветеранами-силовиками і поліцією. Поліцейські застосували сльозогінний газ. Кабінет міністрів з 1 липня 2021 року встановив надбавки до пенсій 400 тисяч колишніх поліцейських та військових. Проте ці гроші виплатять лише у серпні.

❌Суд відправив за грати колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського. Під будівлею Офісу президента відбувся мітинг на його підтримку.

❌Державне бюро розслідувань (ДБР) завело справу на суддів Верховного суду, які винесли рішення про скасування указу президента Володимира Зеленського, яким він позбавив посади колишнього голову Конституційного суду Олександра Тупицького.

❌Державна служба статистики оприлюднила дані про демографічну ситуацію в Україні за січень-травень 2021 року. Смертність населення перевищила рівень 2020 року на 25%, у тому числі в травні - на 28,2%.

❌У Сумській області на кордоні з Росією сьогодні вночі невідомі напали на українських прикордонників. Нападників було троє, вони побили двох військових, забрали їхню зброю та втекли. До нападу на прикордонників причетні два співробітники СБУ.

❌Генпрокурор Молдови Олександр Стояногло переконаний у тому, що до викрадення колишнього судді Миколи Чауса причетні державні установи України. Наразі країна вже направила до української сторони декілька запитів й очікує на відповідь.

ПЕРЕМОГА

✅В Україні вперше покарали винуватицю ДТП на електросамокаті, яка понад рік тому збила на тротуарі жінку в Запоріжжі. Дівчині, що була за кермом транспортного засобу, дали рік, правда умовно, а також зобов'язали виплатити штраф, компенсувавши лікування потерпілої.

✅Верховний Cуд України визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України. Тупицький був головою КСУ. На рішення Верховного суду подадуть апеляцію.

✅Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пішов у відставку за власним бажанням.

✅Конституційний суд України визнав конституційним так званий "мовний закон". Через два роки після того, як КСУ отримав подання нардепів, в цій справі поставлено крапку.

✅У Берліні відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та канцлера Німеччини Ангели Меркель. Вона тривала понад чотири години.

✅Українська стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук завоювала золото в рамках етапу Діамантової ліги в Гейтсхеді. Під час стрибків дівчина випередила лідера сезону на два сантиметри.

✅Викладач Євгенія Більченко з Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, яка спровокувала мовний скандал і відзначилася антиукраїнськими висловлюваннями, вже звільнена з вишу. Педагог переконана, що з нею розправилися через "політичне інакомислення". Також футбольні клуби Української прем'єр-ліги на наступний сезон повинні нанести на ігрову форму слогани "Слава Україні" і "Героям слава". Слогани розміщуватимуться на великій емблемі Української асоціації футболу (УАФ).

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.