"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 23 – 29 липня 2021 р.

ЗРАДА

❌11 енергоблоків теплових електростанцій і теплоелектроцентралей станом на ранок 25 липня відключені від енергосистеми через відсутність палива (вугілля і газу).

❌У Херсонській області рівень госпіталізації через COVID досяг 80%. А у Києві помер перший пацієнт зі штамом коронавірусу "Дельта".

❌На телеканалі "Прямий" заявили, що Державне бюро розслідувань чинить тиск на опозиційні медіа. Зокрема, працівники ДБР почали прослуховувати співробітників телеканалу. Серед тих, за ким будуть цілодобово стежити - Володимир Сташевський, гендиректор каналу.

❌На території Національного заповідника Хортиця (Запоріжжя) сталася масштабна пожежа. Вже вигоріло близько 10 гектарів лісу.

❌Фінансова звітність НАК "Нафтогаз України" за I квартал 2021 року не була перевірена аудиторами. Однак, якби її провели, замість прибутку був би показаний збиток держави, як власника НАКу, до 105 млрд гривень. Про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

❌Державний і гарантований державою борг України станом на 30 червня 2021 року склав 2 514,36 млрд гривень. У доларовому еквіваленті борг досяг 92,52 млрд доларів.

❌Офіс Генерального прокурора має пояснити суспільству, на якій підставі прокурори свідомо саботують апеляційне засідання по справі генерала Ігоря Павловського, фактично затягуючи період його тримання під вартою на невизначений термін. Про це заявив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

ПЕРЕМОГА

✅В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці виявили та заблокували транснаціональний канал контрабанди цигарок в Євросоюз з країни Близького Сходу. В аеропорту вилучили понад 10 тонн контрабандних цигарок на понад 10 млн гривень.

✅У Львові демонтували Монумент Слави та відвезли до музею "Територія терору". Сьогодні прибрали два останні елементи - фігури воїна і Батьківщини-матері.

✅Сьогоднішня хресна хода до Дня хрещення Русі в Києві пройшов без порушень громадського порядку. Повідомляється, що в хресній ході брали участь понад 55 000 осіб. Президент Зеленський розкритикував ходу , зокрема, за те, що тисячі паломників були без захисних масок. Автобус з 56 паломниками потрапив у ДТП на трасі Київ-Чоп.

✅Україна завершила додаткове розміщення єврооблігацій на суму 500 млн доларів та погашенням у 2029 році. Кошти були перераховані в Україну та будуть використані для фінансування державного бюджету.

✅Руслан Хомчак пішов з посади Головнокомандувача Збройними силами України. Разом з ним були звільнені Начальник генштабу і ще низка командувачів ЗСУ. Новим головнокомандувачем Збройних сил України призначено Валерія Залужного. Його заступником став генерал Мойсюк.

✅Обсяги будівництва в Україні в червні 2021 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 21%. При цьому будівництво житла зросло на 24,1%. Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України в червні 2021 року склала 14 313 гривень. Це на 814 гривень більше у порівнянні з травнем (13 499 гривень).

✅Україна завоювала чотири бронзові медалі на Олімпійських ігор в Токіо.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.