"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 21 – 27 січня 2022 р.

ЗРАДА

❌ Міністерство закордонних справ Британії звинуватило Росію у намірах створити в Україні "маріонеткову" владу в рамках можливого вторгнення. Потенційним лідером підконтрольної Кремлю влади розглядають колишнього народного депутата Євгена Мураєва. Джерела в адміністрації президента США заявили, що американська розвідка володіє такою ж інформацією. Екс-нардеп вже прокоментував звинувачення з боку британського МЗС, назвавши їх "дурницею".

❌ Президент України Володимир Зеленський назвав можливий сценарій подальшої військової російської ескалації. Він припускає, що РФ може окупувати Харків. Раніше президент закликав українське суспільство зберігати спокій, мовляв, небезпеки нема.

❌ Компанія "Агро-Овен" депутата Дніпропетровської обласної ради від "Слуги народу" Віктора Заворотнія стала найбільшим одержувачем соціального газу за пільговою ціною.

❌ Український супутник "Січ-2-1" внаслідок ряду зовнішніх чинників не міг встановити стійкий зв'язок з Землею. Фахівці перевели його в енергозберігальний режим.

❌ У Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" службовець нацгвардії України розстріляв товаришів по службі і втік. П'ятеро людей загинули, п'ять поранено. Стрільця затримано. Командувач Нацгвардією пішов у відставку.

❌ Державний і гарантований державою борг України станом на 31 грудня 2021 року склав 2 671,83 млрд гривень або 97,95 млрд доларів. Зовнішній борг займає майже 60% в структурі. За даними Мінфіну, протягом 2021 року сума зросла в гривневому еквіваленті на 119,95 млрд гривень (на 4,7%), а в доларовому еквіваленті на 7,69 млрд доларів (на 8,5%).

❌ Білорусь почала аварійні поставки в електроенергії в Україну. Поставки йшли протягом дня 25 січня.

ПЕРЕМОГА

✅ Посол України в Німеччині Андрій Мельник привітав відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха на тлі скандалу через його висловлювання про нібито "російський" Крим.

✅ Перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня. На борту літака, що приземлився в аеропорту "Бориспіль" 90 тонн летальної зброї та інших боєприпасів. Великобританія також відправила Україні 30 бійців спецзагону та 2000 одиниць протитанкової зброї через загрозу вторгнення РФ.

✅ СБУ затримала зловмисника, який заявляв про серію "мінувань" у місті Мелітополь Запорізької області. Насамперед він повідомив про "бомбу" у районному відділенні поліції. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про серію псевдозамінувань, що прокотилася країною в останній місяць. За його словами, за цей період до МВС надійшло понад 500 повідомлень. Близько 70% таких повідомлень надходять або з окупованих територій, або з РФ. Також хибну інформацію отримували з Білорусі.

✅ Фізичний обсяг обороту роздрібної торгівлі в Україні в грудні 2021 року зріс на 5,1% у порівнянні з груднем 2020 року. У порівнянні з листопадом зафіксовано зростання на 19,3%.

✅ Верховна рада України прийняла законопроект № 6302, який уточнює види озброєнь, які зможуть використовувати бійці територіальної оборони. При виконанні завдань бійці можуть застосовувати особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєнь і боєприпаси до них у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

✅ Імпорт енергетичного вугілля для підтримки роботи енергосистеми здійснюється за принципом імпортного паритету, тобто за формулою «Роттердам+». Про це заявляють українські експерти. Також законність та правильність формули "Роттердам+" підтверджена Меморандумом з МВФ, десятками експертиз та висновків державних дослідницьких інститутів.

✅ Обсяги споживання природного газу в Україні в грудні 2021 року склали 3 604,3 млн кубометрів. Це на 21,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Скорочення пов’язане з подорожчанням газу

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.