"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 19 – 25 жовтня 2018 рр.

ЗРАДА

У Києві група невідомих чоловіків проникла в квартиру Марії Максакової, вдови колишнього депутата Держдуми РФ Дєніса Воронєнкова. В приміщенні знаходилися син М. Максакової та няня. Невідомі, які поводилися агресивно, змінили на дверях замки та вимагали звільнити приміщення. Правоохоронці, які виїхали на місце події, згодом доставили до управління поліції дев’ятьох осіб, які брали участь у протиправних діях. Затримані по цій справі виявились представниками охоронної фірми і Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, а після опитування – їх звільнили. З’ясувалося що за квартиру іде майнова суперечка.

Кабінет міністрів вирішив підвищити ціну на газ для населення. Ціни на газ для населення з 1 листопада зростуть на 23,5%.

Дзержинський райсуд Харкова засудив до понад п'яти років чоловіка, якого звинувачують в нападі на активістів Євромайдану в квітні 2014 року в Харкові, однак звільнив засудженого з-під варти через так званий "закон Савченко".

Київська міська державна адміністрація проігнорувала прохання слідства про перенесення національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, через що гальмується проведення слідчих експериментів у "майданівських справах". Про це повідомив начальник слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк. Київська міська державна адміністрація повідомила, що меморіал Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській не перебуває на балансі будь-яких структурних підрозділів або комунальних підприємств КМДА.

Київська міська рада прийняла рішення про заборону продажу алкоголю з 23:00 до 10:00.

Бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою з службовими особами ПрАТ "Креатив", службовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ "Креатив" в АТ «Ощадбанк» за договором кредитної лінії в сумі 20 млн. дол. США, що на момент вчинення злочину складало 160 млн. грн. Четверо посадовців «Ощадбанку» взяті під варту.

В межах державної програми з надання психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції майже 1300 ветеранів та бійців АТО мали пройти курс психологічної реабілітації у реабілітаційному центрі на території Одеської області. Але Фактично вказані послуги учасникам бойових дій надані не були. Коштами на суму понад 5,6 млн гривень заволодів керівник закладу. Посадовцю оголошено підозру.

ПЕРЕМОГА

Українська армія взяла на озброєння потужний ракетний комплекс "Вільха". Незабаром розпочнеться його серійне виробництво. Керівництво конструкторського бюро "Луч", яке розробляло новітню українську зброю, прогнозує, що армія отримає "Вільху" вже у середині 2019 року. Вже зараз 93-а окрема механізована бригада Збройних сил України "Холодний Яр" отримала на озброєння всюдиходи UTV для перевезення бойових модулів «Стугна».

В перший день змагань "Ігри нескорених" у Сіднеї українець Денис Фіщук здобув бронзу у велогонці. Також Олександр Гавриленко здобув третю золоту медаль, Олександр Бєлобоков та Сергій Ільницький здобули золоті медалі з веслування на тренажерах, Євген Олексенко виборов срібну нагороду в змаганнях із пауерліфтингу та Юрій Дмитренко завоював срібну медаль у метанні диска.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову, якою пропонується внести на розгляд до Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо запровадження санкцій проти власників телеканалів "112 Україна" і Newsone. Постанова набула чинності.

Фільм "Штангіст" режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав Гран-прі в конкурсній програмі короткометражних фільмів 34-го Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Два місяці поспіль Нафтогаз стягує дев'ять мільйонів доларів у вигляді погашення заборгованості за постачання газу з Газпрому.

Українські радіостанції "Армія FM", "Країна ФМ" та телеканал UA|TV почали мовлення з міста Гірник Донецької області у напрямку обласного центру.

Українські сапери визнані найкращими під час міжнародних військових навчань Ardent Defender – 2018, які відбувалися на військовій базі «Борден» у канадському місті Міфорд.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко