Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 25 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 25 листопада 2020 року

Слава Україні!

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими захисниками.

Дотримуючись домовленостей, досягнутих у рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

Упродовж поточної доби, 25 листопада, у смугах відповідальності наших бригад оперативно-тактичних угруповань «Північ» та «Схід» пострілів з боку противника не зафіксовано. Режим припинення вогню вздовж лінії розмежування зберігається повною мірою.

У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано 7 гектарів території та передано на знищення 74 вибухонебезпечних предмети.

Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції на території Луганської та Донецької областей.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

За попередню добу, 24 листопада, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року.

Так, неподалік населених пунктів Шуми та Південне ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та підствольного гранатомета. Поблизу Водяного противник провокував наших захисників зі стрілецької зброї.
Окрім того, у передмісті Авдіївки прицільний вогонь по позиціях наших військ вів ворожий снайпер. Унаслідок пострілу противника військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Для надання медичної допомоги важкопораненого українського захисника було доправлено до лікувального закладу. На жаль, проведені невідкладні реанімаційні заходи не дали результатів.

Врятувати життя воїна не вдалося.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 91 адміністративних правопорушень.

Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5453 транспортних засобів та 4396 осіб. Також було затримано 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1241 осіб, у зворотному напрямку – 849 осіб.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!