Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 20:00 20 серпня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 20:00 20 серпня 2019 року

Впродовж доби збройні формування Російської Федерації та її найманці три рази порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 2 обстріли позицій Об'єднаних сил:
неподалік ТАЛАКІВКИ з напрямку ПІКУЗ – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
поблизу КРАСНОГОРІВКИ з напрямку СТАРОМИХАЙЛІВКИ – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
неподалік ПІВДЕННОГО з напрямку шахти імені ГАГАРІНА – з ручних протитанкових гранатометів.

Від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів 1 військовослужбовець отримав поранення. Наразі його доставлено до військового мобільного шпиталю.

19 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці одинадцять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

З метою нанесення якнайбільшої шкоди нашим військовослужбовцям на одному з напрямків ворог застосував безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-25), внаслідок чого 1 військовослужбовець отримав поранення.

Факти ворожого вогню зафіксовано поблизу населених пунктів НОВОТРОЇЦЬКЕ, ВОДЯНЕ, ТАЛАКІВКА, ПАВЛОПІЛЬ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ОПИТНЕ, СВІТЛОДАРСЬК.

Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 2 вбивства, 2 грабежі, 4 крадіжки, 15 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало 19284 особи та 2261 транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 18932 особи та 2328 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 25 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. 
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.