Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 20 серпня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 20 серпня 2017 року

Упродовж дня у районі проведення АТО інтенсивність обстрілів українських позицій з боку російсько-окупаційних угруповань не зменшилась. Сьогодні, на відміну від минулої доби, найбільша активність противника фіксувалась на Луганському напрямку.

Тут, на підступах до Новозванівки, бандити випустили по наших опорних пунктах щонайменше 24 міни калібру 120 та 82 міліметри. Крім того, під ворожим вогнем опинились українські позиції у районі Новотошківського, Новоолександрівки, Троїцького. А в результаті мінометного обстрілу наших укріплень неподалік Попасної, один український боєць отримав поранення.

На Донецькому напрямку бандити двічі били з гранатометів і великокаліберних кулеметів по Авдіївській промзоні, а неподалік Пісків застосовували міномети різних калібрів.

На Маріупольському напрямку з 82-міліметрових мінометів бойовики відкривали вогонь по наших позиціях біля Павлополя та Чермалика.
Загалом, з початку доби, незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир’я.

Поряд з обстрілами позицій сил АТО на окупованій частині Донбасу російські найманці продовжують чинити беззаконня. Так, нещодавно, за нашою оперативною інформацією, бойовик 9-го полку морської піхоти у стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП у селищі Гусельщикове. В результаті лобового зіткнення на місці загинули двоє бандитів. У Докучаєвську ще один бойовик збив мотоцикліста та намагався втекти з місця пригоди. Аби хоч якось підвищити рівень дисципліни і запобігти пияцтву, ватажки окупантів поширюють брехливу інформацію про активізацію українських розвідувальних груп саме на свята і у вихідні дні.

Прес-центр штабу АТО