Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 24 серпня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 24 серпня 2017 року

Нажаль, День Незалежності України у районі проведення АТО не пройшов тихо. З опівночі російсько-окупаційні угруповання 11 разів порушили перемир’я.

Найбільша активність противника була зафіксована на Луганському напрямку. Тут бойовики з 82-міліметрових мінометів били по наших позиціях на околицях Новоолександрівки та Катеринівки. На підступах до Кримського злочинці двічі відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, працювали снайперські пари.

На Донецькому напрямку російські найманці зранку обстріляли Авдіївську промзону. А згодом, упродовж декількох годин, били з гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших опорних пунктах поблизу шахти Бутівка. Українські військові у відповідь накрили противника щільним вогнем. У результаті цього протистояння 3 наших бійців отримали поранення.
На Приморському напрямку, близько 8 ранку бандити випустили 10 мін калібру 120 міліметрів у районі Чермалика.

Та незважаючи на бойову обстановку, у кожному прифронтовому місті і селищі, частині або на взводному опорному пункті по-своєму відзначили День Незалежності України. Для воїнів, які сьогодні під обстрілами боронили лінію розмежування, це свято особливе. Кожен з наших захисників знає – позаду них молода, розквітаюча європейська держава, де живуть близькі і рідні. Тут люди люблять працювати, мріють і будуть заможно жити. І тому у наших ворогів не має шансів. Адже ті хто несуть руйнування, війну, застосовують тактику «випаленої землі», приречені на поразку.

Прес-центр штабу АТО