Бабусині страви: "Короп у духовці, запечений з картоплею"

Бабусині страви: "Короп у духовці, запечений з картоплею"

Інгредієнти:

  • 1 кг коропа,
  • 1 кг картоплі,
  • 2 цибулини,
  • 1 лимон,
  • 200 мл сметани,
  • 100 г вершкового масла,
  • 100 г твердого сиру,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • чорний і білий мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    Коропа очисти від луски, випатрай і гарненько промий під проточною водою. Посоли рибу всередині і ззовні і залиш на 10 хвилин.

    Картоплю почисти і поріж скибочками завширшки приблизно 1 см.

    Цибулю поріж кільцями. З лимона видави сік, замаринуй у ньому цибулю і посип цукром.

    Сир потри на дрібній тертці. Розтоплене вершкове масло з'єднай зі сметаною, додай сир і перемішай.

    На змащений олією лист по центру виклади частину цибулі і картоплі, трохи посоли і поперчи. Зверху помісти рибу, навколо неї розклади решту картоплю і знову посоли.

    Полий страву сметанним соусом. Решту цибулі виклади поверх коропа і відправляй деко в духовку, розігріту до 200°С. Короп у духовці буде готовий за 30-40 хвилин, коли зарум'яниться.

    Подавай рибу гарячою з улюбленими овочами і зеленню.