Бабусині страви: "Курка з грибами в яблуках"

Бабусині страви: "Курка з грибами в яблуках"

Інгредієнти:

  • куряче м'ясо - 300 г,
  • печериці - 6 шт.,
  • яблуко (зелене) - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • макарони на гарнір,
  • вершкове масло - 50 г,
  • вершки - 3/4 склянки,
  • яблучний оцет - 1/4 склянки,
  • зелень петрушки - кілька гілочок,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Куряче м’ясо поріжте, приправте сіллю і перцем. У каструлі розігрійте 25 г вершкового масла і обсмажте курку до злегка золотистого кольору.

    Поріжте гриби і цибулю. Окремо обсмажте гриби, додайте трохи олії і обсмажте цибулю до м’якості. Додайте курку і оцет, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 10 хвилин, через 5 хвилин курку переверніть.

    Додайте гриби, вершки і готуйте ще приблизно 10-15 хвилин до уварювання соусу. Посоліть і поперчіть.

    Макарони відваріть. Яблука очистіть, поріжте часточками і злегка обсмажте.

    Макарони викладіть у посуд, потім курку з соусом, зверху – яблука з петрушкою.