Бабусині страви: "Пшоняна каша з гарбузом"

Бабусині страви: "Пшоняна каша з гарбузом"

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза,
  • 1 склянка пшона,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 склянки молока,
  • 1 склянка води,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Пшоно перебери, гарненько промий теплою водою. Гарбуз очисти від шкірки, насіння і волокон і поріж маленькими кубиками.

    Помісти в каструлю пшоно, гарбуз, залий їх гарячою водою і доведи до кипіння. Зніми піну, додай цукор, сіль і вари на середньому вогні, не перемішуючи, поки не випариться вода, приблизно 10-15 хвилин.

    Влий у пшоняну кашу з гарбузом гаряче молоко, накрий кришкою і вари на повільному вогні ще 20 хвилин.

    Потім додай у кашу вершкове масло і відправ у розігріту до 180°С духовку на 15 хвилин.

    Подавай пшоняну кашу з гарбузом гарячою.