Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Яблука помий, очисти від насіння і наріж невеликими кубиками.
Порізані яблука засип цукром, корицею, мускатним горіхом, збризни лимонним соком і перемішай. Залиш начинку на 30 хвилин, щоб яблука добре просочилися спеціями.
Ізюм помий і запар на 30 хвилин, потім злий воду.
Розділи листкове тісто на дві частини і кожну тонко розкачай.
На перший лист тіста виклади половину яблучної начинки та ізюму. Зверху накрий другим листом тіста, на який виклади решту яблук та ізюму.
Загнити краї тіста, закриваючи начинку, і скачати в рулет.
Виклади сирий штрудель з яблуками швом униз на застелене папером і змащене маслом деко. Зроби на ньому поздовжні надрізи.
Змасти штрудель яєчним жовтком і відправ у заздалегідь розігріту до 200°С духовку.
Випікай штрудель з яблуками 40-45 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готовий, іще гарячий, яблучний штрудель накрий рушником, щоб скоринка трохи обм'якла і не була надто жорсткою.
Коли штрудель трохи охолоне, посип його цукровою пудрою.
Штрудель з яблуками, ізюмом і корицею добре подавати з чаєм, кавою або морозивом.