Бабусині страви: "Тефтелі в духовці"

Бабусині страви: "Тефтелі в духовці"

Інгредієнти:

  • 500 г свинини,
  • 1 яйце,
  • 200 г пармезану,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 1 цибулина,
  • 400 г помідорів,
  • 2 болгарських перцю,
  • 3 зубки часнику,
  • зелень (кріп, петрушка, розмарин),
  • 1 ч. ложка цукру,
  • 2 лаврових листки,
    2 горошини духмяного перцю,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    М'ясо оброби, помий і пропусти через м'ясорубку разом із цибулею і зубчиком часнику.

    Сир потри на дрібній тертці. Подрібни зелень. Часник пропусти через часничницю.

    Додай до м'яса яйце, сир, посоли, поперчи і виміси фарш. Мокрими руками сформуй тефтелі і обваляй їх у борошні.

    Помідори бланшуй в окропі 2 хвилини, очисти від шкірки і дрібно поріж. Також дрібно поріж болгарський перець. Якщо ти любиш підливу без шматочків, то можеш подрібнити овочі в блендері.

    Помідори з перцем виклади в сотейник і потушкуй на середньому вогні 15 хвилин, щоб вони пустили сік. Наприкінці додай часник, зелень, спеції, цукор, посоли і поперчи за смаком.

    Поклади в томатну підливу тефтелі і відправ у розігріту до 200 С духовку на 20 хвилин.

    Подавай тефтелі, запечені в духовці, з улюбленим гарніром – картоплею, рисом, макаронами або овочами.