Маміни секрети "Пиріжки"

Маміни секрети "Пиріжки"

Інгредієнти:

  • кефір (молоко): 500 г.
  • яйця: 2 шт.
  • олія: 4 ст. ложки
  • картопля (варена) : 1 шт.
  • цукор: 2 ст. ложки
  • дріжджі (сухі): 1 ст. ложка
  • борошно: скільки візьме тісто
  • цукерки "Желейні": 200 г.
  • вершкове масло: 50 г.

  • Спосіб приготування:

    Дріжджі змішати з цукром і 2-3 ст. ложками борошна, розчинити у кефірі. Варену картоплю натерти на малій тертці, змішати з яйцями й олією. До картопляно-яєчної суміші додати молочно-дріжджову, ретельно перемішати і, постійно вимішуючи, поступово додавати борошно.

    Тісто повинно бути м’яким і еластичним, але не повинно липнути до рук. Поставити тісто у тепле місце на 15-20 хвилин, щоб підійшло.

    Цукерки вийняти з обгорток. Тісто рвати частинками, викладати на них цукерки, формувати пиріжки. Кожен пиріжок вмочувати у розтоплене масло і викладати на деко. Випікати у розігрітій до температури 180-200° С духовці до готовності (до утворення золотисто-коричнюватої скоринки).

    * Випікати такі пиріжки можна з будь-якою начинкою, наприклад, з карамельними цукерками, які наповнені повидлом, з варенням чи яблуками. Але у жодному разі не печіть пиріжки з льодяниками – льодяники не тануть під час випікання, і є велика вірогідність пошкодити зуби.