Бабусині страви: "Маринований часник"

Бабусині страви: "Маринований часник"

Інгредієнти:

  • маринад:
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Вода - 600мл
  • Сіль - 2 ст. ложки
  • Гвоздика - 5-6шт
  • Запашний перець (горошини) - 2-3шт
  • Оцет 9% - 1 стакан
  • Чорний перець горошком - 1 / 2 ст. ложки

  • Спосіб приготування:

    • Всі інгредієнти, перераховані для маринаду, за винятком оцту змішуються, і ставиться на вогонь.

    • Маринад швидко доводиться до кипіння, прогрівається близько хвилини, додається оцет, все перемішується, знімається з вогню і остуджується.

    • Акуратно очищаються цілі головки часнику від зовнішньої лушпиння, але при цьому не розбираються на часточки.

    • Підготовлені головки часнику складаються в банки і заливаються маринадом.

    • Потім банки закриваються звичайними поліетиленовими кришками і ставлять на 1,5-2 місяці в темне прохолодне місце (не в холодильну камеру!).

    • Маринований таким способом часник відмінно підходить до всіх м'ясних страв.