Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Помідори помити і розрізати на 4 частини. Перекласти в глибоку ємність;
До помідорам додати часник, порізану цибулину, оливкове масло і подрібнити блендером до однорідної маси;Загорніть лавровий лист, петрушку, чебрець і апельсинову шкірку в марлю, зав'яжіть;Каструлю з помідорами поставте на вогонь. Опустіть в каструлю марлю зі спеціями;
Додайте всі інші інгредієнти;
Нагрійте соус до кипіння, потім відкрийте кришку і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи;
Зніміть кришку і тушкуйте ще 25-30 хвилин (або поки соус не загусне);
Видаліть траву і охолодіть. Соус готовий!
У приготуванні соусу з помідорів можна експериментувати. Якщо Ви дотримуєтеся сувору дієту - приберіть з рецепту оливкову олію, можна також замінити його на лляне. Також за Вашим смаком і залежно від сезону, можна додавати в соус свіжу кінзу, кріп, базилік і т.п. Любителі гостренького можуть додати червоний перець в порошку або в свіжому вигляді. Гостра їжа покращує обмін речовин , однак разом з ним і апетит. Тому обережніше з гострими соусами!