Бабусині страви: "Креветки запечені з овочами"

Бабусині страви: "Креветки запечені з овочами"

Інгредієнти:

  • Креветки невеликі - 200 г
  • перець - 2 червоних і 1 зелений
  • морква - 2 штуки
  • Горох консервований -1 стакан
  • цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Вино - 1 / 2 чашки білого вина
  • панірувальні сухарі - 3 столові ложки
  • вершки - 2 столові ложки
  • сир - 200 г тертого сиру
  • сік 1 лимона
  • сіль
    чорний перець
    базилік до смаку
    масло - 2 столові ложки

  • Спосіб приготування:

    Очистіть і вимийте креветки, змішайте їх з свіжим лимонним соком, сіллю і перцем. Залиште на півгодини.

    Нагрійте масло у великій сковороді з кришкою. Покладіть креветки протушкувати. Коли стануть м'якими додайте нарізаний часточками лук і перець, моркву скибочками, горох і вино.

    Доведіть до кипіння і додайте вершки з двома столовими ложками панірувальних сухарів. Добре перемішайте і приправте спеціями.

    Вилийте суміш у форму для випічки, попередньо змастивши маслом і поставте в піч, поки вода не випаруватися.

    Вийміть і посипте тертим сиром і однією столовою ложкою панірувальних сухарів. Поверніть в духовку і запікайте до золотавого кольору.