"16 березня — день реваншу Коломойського" - Влад Пономар

"16 березня — день реваншу Коломойського" - Влад Пономар

Проти голови ПриватБанку Петра Крумханзла відкрито нову судову справу.

Суддя Окружного адмінсуду Києва Наталія Добрівська відкрила провадження за позовом «Первинної профспілкової організації працівників ПриватБанку», яка вимагає визнати незаконною бездіяльність НБУ, який не зажадав звільнити керівництво ПриватБанку, серед яких вказано голову правління Петра Крумханзла, через порушення закону про бездоганну репутацію. Про це йдеться у судовому реєстрі.
Також «профспілка» вимагає зобов’язати НБУ направити відповідну вимогу про звільнення керівників ПриватБанку.
Дата першого засідання суду у цій справі відбудеться 16 березня.

«Первинна профспілкова організація співробітників акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк» зареєстрована 19 червня 2019р в Дніпрі. Директором «організації»є Максим Шевченко, який вважається близьким до Коломойського.

Це вже не перший суд, де розглядається питання про звільнення нинішнього керівництва ПриватБанку. Печерський райсуд Києва 23 грудня за аналогічним позовом також відкрив провадження, де профспілка вимагає звільнити Крумханзла шляхом розірвання трудового договору.

В цей же день 16 березня Велика Палата Верховного суду України також буде розглядати справу Суркісів. У процесі націоналізації ПриватБанку Нацбанк визнав Суркісів пов’язаними особами з банком, коли той належав Коломойському і Боголюбову і конвертував через процедуру bail-in зобов’язання банку перед ними в капітал фінустанови. Сім'я Суркісів втратила більше $ 248,6 тис. і 574 тис. євро у кіпрській філії банку як юридичні особи і ще 1,04 млрд грн в Україні - вже як фізособи. Саме ці гроші зараз і оскаржують Суркіси у Верховному Суді України.
У цьому процесі братів Суркісів проти НБУ, також беруть участь, батько, дочка Григорія, дочка Ігоря, дружина Ігоря.

Крім особистого позову сім'ї Суркісів, також оскаржують процедуру bail-in афілійовані з Суркісами кіпрські компанії. Також в судах України раніше розглядалися подібні справи за позовами А-Банку і футбольного клубу Динамо Київ (Ігор Суркіс — президент).

Влад Пономар