Маміни секрети "Солодка випічка косичка з журавлиною та ожиною"

Маміни секрети "Солодка випічка косичка з журавлиною та ожиною"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • дріжджі (свіжі) - 30 г,
  • молоко - 3 /4 склянки,
  • маргарин - 100 г,
  • цукор - 2 ст. ложки,
  • сіль - 0,5 ч. ложки,
  • борошно - 3 склянки,
  • олія - для змащування форми.
  • Для начинки:
  • журавлина - 150 г,
  • ожина - 150 г,
    цукор - 0,5 склянки,
    1 жовток для змазування.

  • Спосіб приготування:

    Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте розтоплений маргарин, цукор і сіль, перемішайте. Всипте борошно, замісіть еластичне тісто.

    Розділіть тісто на три частини, кожну з яких розкатайте в прямокутник (приблизно 20х40 см).

    На тісто викладіть ягоди, присипте цукром, скрутіть в щільні рулети.

    Три рулети викладіть на змащене олією деко, з’єднайте їх з одного краю і акуратно заплетіть косу.

    Змастіть косичку жовтком.

    Випікайте в розігрітій до 180 °С 30 хвилин.