Бабусині страви: "Запечена цвітна капуста з сиром"

Бабусині страви: "Запечена цвітна капуста з сиром"

Інгредієнти:

  • цвітна капуста: 1 качан
  • борошно: 3 ст. ложки
  • молоко: 2 склянки
  • плавлений сирок: 1 упаковка
  • твердий тертий сир: 3-4 ст. ложки
  • зелень, перець, сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    Розділити цвітну капусту на суцвіття і зварити в підсоленій воді протягом 20-25 хв. до готовності.

    Приготувати соус: поставте каструлю з молоком на вогонь. Поступово ввести борошно, постійно помішуючи. Довести до кипіння, не припиняючи помішувати, щоб не утворилися грудочки. Зменшити вогонь і готувати ще 1 хвилину. Зняти з вогню і додати потертий плавлений та твердий сири. Приправити за смаком.

    Капусту викласти у форму для запікання. Полити її соусом і поставте в гарячу духовку на 5-10 хвилин, щоб утворилася золотава скоринка. Перед подачею на стіл можна посипати зеленню.