Маміни секрети "Рибні «каштани»"

Маміни секрети "Рибні «каштани»"

Інгредієнти:

  • Для фаршу:
  • філе щуки - 500 г,
  • цибуля - 1 шт.,
  • вершкове масло - 2 ст. ложки,
  • свіжий батон - 50 г,
  • молоко - 1/4 склянки,
  • вершки (20% жирності) - 1/4 склянки,
  • білок 1 яйця,
  • сіль і білий мелений перець за смаком.
  • Для начинки (на 4 «каштани»):
  • креветки (дрібно нарізані) - 2 ст. ложки,
    кріп (дрібно нарізаний) - 1 ст. ложка,
    пасерована цибуля - 1 ст. ложка,
    сіль і чорний мелений перець за смаком,
    вершкове масло (заморожене) - 4 кубики.
    Для панірування:
    батон - 100 г,
    борошно - 1 ст. ложка,
    яйце - 1 шт.

  • Спосіб приготування:

    1. Приготуйте фарш. Цибулю нашаткуйте і обсмажте на вершковому маслі до м’якості і золотистості.

    2. Батон поріжте на середні шматочки і підсушіть в духовці, так він краще вбере вологу і не буде клейким. Батон залийте молоком і залиште на кілька хвилин.

    3. Двічі пропустіть через м’ясорубку рибне філе, цибулю і батон з молоком.

    4. Відбийте фарш, поступово додаючи вершки.

    5. Білок збийте в міцну піну. Додайте у фарш сіль і білий перець. Обережно вмішайте збитий білок, трохи відбийте.

    6. Приготуйте начинку. Змішайте креветки, кріп і цибулю, посоліть і поперчіть за смаком.

    7. Борошно насипте в плоску тарілку. В окремій ємності збийте яйце.

    8. Зліпіть «каштани», змочуючи руки теплою водою. З фаршу сформуйте невеликий коржик, в середину покладіть 1-2 ч. ложки начинки, а в середину начинки – шматочок замороженого вершкового масла. Краї коржика з’єднайте, зробіть кульку.

    9. Кульку обваляйте в борошні, потім в яйці і в батоні, порізаному кубиками. Старайтеся, щоб сухарики покрили всю поверхню кульки.

    10. Олію нагрійте у фритюрниці або глибокій сковороді. Потрібно, щоб олія покривала як мінімум половину кульки. Обсмажте «каштани» з усіх боків до золотистого кольору.

    11. Доведіть до готовності в духовці при середній температурі (15-20 хвилин). Подавайте з зеленню і овочевим салатом.

    Рибні «каштани» не можна заморожувати і краще не розігрівати, а відразу готувати перед вживанням. Начинку можна урізноманітнити за своїм смаком – гриби, варені яйця, вершкове масло із зеленню, в’ялені помідори.