Бабусині страви: "Пиріг зі шпинатом та сиром"

Бабусині страви: "Пиріг зі шпинатом та сиром"

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 500 г,
  • шпинат (заморожений) - 400 г,
  • фета - 100 г,
  • сир - 100 г,
  • яйце - 1 шт. + 1 жовток,
  • сіль, чорний мелений перець, чорний кунжут за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Шпинат розморозьте, відіжміть від зайвої вологи, дрібно наріжте. Додайте до шпинату одне сире яйце, натертий сир, дрібно нарізану фету. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

    Тісто поріжте вздовж на 5 (або 4 ) однакових смужок. На кожній смужці рівномірно, по всій довжині, розподіліть начинку. Защипніть смужки. Повинні вийти джгутики.

    На деко, застелене папером для випічки, починаючи з середини, викладіть джгути (швом вниз) у вигляді спіралі, скріплюючи їх між собою.

    Спіральний пиріг обмажте жовтком, посипте кунжутом і поставте в нагріту до 180 °С духовку на 20-25 хвилин.