Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Помідори помити, розрізати кожен навпіл, почистити від насіння і злити сік. Часник порізати тонкими скибочками.
Викласти помідори на деко, посипати сіллю, перцем, травами, збризнути оливковою олією, розкласти порізаний часник.
Духовку розігріти до температури 100° С, поставити в неї деко з помідорами і в’ялити від 1-єї до 3-х годин (залежить від сорту – твердіші в’яляться довше, м’якші швидше).
Готові помідори повністю охолодити на деку, перекласти у банку, якщо потрібно залити олією.
Подавати як самостійну закуску за бажанням доповнивши часниковим соусом.
Таким способом можна в’ялити і помідори середніх за розміром сортів. Тільки їх потрібно розрізати на чотири частини.
Зберігати такі помідори можна протягом кількох тижнів у холодильнику в щільно закритій банці.