Маміни секрети "Солянка з грибами в мультиварці"

Маміни секрети "Солянка з грибами в мультиварці"

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1,5 кг,
  • морква - 0,5 кг,
  • цибуля - 300 г,
  • лісові гриби - 450-500 г,
  • томатний соус - 200 мл,
  • олія - 180 мл,
  • сіль - 1,25 ст. ложки,
  • цукор - 2,5 ст. ложки,
  • оцет (9 %) - 2 ст. ложки,
  • чорний мелений перець і лавровий лист за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Гриби почистіть, помийте, поріжте і викладіть в чашу мультиварки. Залийте 3 мультистаканами води і готуйте в режимі “мультиповар” при температурі 150 °С 15 хвилин. Гриби відкиньте на друшляк.

    Наріжте капусту. Моркву потріть на крупній тертці. Додайте сіль і цукор. Памніть руками.

    Порізану цибулю обсмажте на олії до золотистого кольору в режимі “смаження”. Додайте капусту і гриби. Перемішайте і готуйте в режимі “мультиповар” 40 хвилин при температура 130 °С. Потім додайте томатний соус і перець. Перемішайте і готуйте в режимі “мультиповар” 30 хвилин при 100 °С. За 5-7 хвилин до готовності додайте оцет і перемішайте.

    Готову солянку розкладіть в стерилізовані банки, закрийте кришками і закутайте в ковдру до повного охолодження.

    Бульйон, що залишився після варіння грибів можна використовувати для приготування соусу або супу.