Маміни секрети " Шурпа по-узбецьки з бараниною і нутом"

Маміни секрети " Шурпа по-узбецьки з бараниною і нутом"

Інгредієнти:

  • 700 г баранини,
  • 200 г картоплі,
  • 2 моркви,
  • 2 цибулини,
  • 2 болгарських перця,
  • 3 помідори,
  • 3 зубки часнику,
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза),
  • 1 стакан нуту,
  • 2 ст. ложки олії,
  • щіпка зіри,
    щіпка меленого коріандру,
    червоний пекучий перець за смаком,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком,
    1,5-2 л води.

  • Спосіб приготування:

    Якщо ти запланувала варити шурпу, слід заздалегідь, за 5-8 годин, замочити нут у холодній воді в пропорції 1 стакан нуту на 2 склянки води.
    Всі овочі помий, почисти і крупно поріж, буквально на 4-6 частин.

    М'ясо оброби, помий і поріж на порційні шматочки. Обсмаж баранину в розігрітій олії в сотейнику разом із половиною цибулини 5-7 хвилин, посоли, поперчи.

    Залий м'ясо гарячою водою, доведи на великому вогні до кипіння, потім зменши вогонь, зніми піну, поклади решту цибулю, зубки часнику і вари 15 хвилин.

    Злий з нуту воду і відправ у бульйон. Додай моркву і вари на повільному вогні 1 годину.

    Потім додай у шурпу помідори і болгарський перець і вари ще 30 хвилин, до напівготовності нуту.

    Поклади в сотейник картоплю, зіру, посоли, поперчи за смаком і вари до готовності картоплі, приблизно 20 хвилин. Додай у шурпу зелень, вимкни вогонь і дай настоятися під кришкою 10 хвилин.

    Гарячу шурпу розлий по тарілках і подавай.