Маміни секрети "Спаржа під голландським соусом"

Маміни секрети "Спаржа під голландським соусом"

Інгредієнти:

  • 500 г спаржі,
  • 200 г вершкового масла,
  • 3 яєчні жовтки,
  • 2-3 пера зеленої цибулі,
  • пів лимона
  • чорний мелений перець за смаком
  • цукор за смаком
  • сіль за смаком
  • 25 мл води

  • Спосіб приготування:

    Зелену спаржу гарненько промий і зріж жорсткі основи пагонів. Білу спаржу почисти і позрізуй тверді кінчики.

    Спаржу збери в пучок, зв'яжи ниткою і відвари в підсоленій воді. Час варіння залежить від товщини стебел, а також від подальшої теплової обробки спаржі. Якщо ти плануєш запікати спаржу в духовці, достатньо відварити її 2-3 хвилини, а якщо думаєш подавати спаржу як гарнір у відварному вигляді, прокип'яти її 5-7 хвилин.

    Перо зеленої цибулі на мить опусти в окріп. Після приготування спаржі зніми з неї нитку і обв'яжи пучки зеленою цибулею.

    Приготуй голландський соус.

    У сотейнику розтопи порізане шматочками вершкове масло. Розбовтай вінчиком сирі яєчні жовтки з холодною водою і влий у сотейник. Вари соус на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи лопаткою. Як тільки соус набуде густої консистенції, зніми його з вогню, посоли, додай цукор, трохи чорного перцю, заправ лимонним соком і перемішай.

    Готова відварна спаржа як гарнір добре підійде до м'ясних страв, особливо птиці і шинкових виробів, а також копчених, сиров'ялених і, звичайно ж, відварних і запечених м'ясних делікатесів. Виклади пучки відвареної спаржі на тарілки, додай м'ясо, полий голландським соусом і подавай.

    Не менш смачний варіант: спаржу з м'ясом виклади в порційні керамічні форми для випікання, полий соусом і відправ у розігріту до 100°С духовку на 5 хвилин до появи рум'яної скоринки. Будь обережна, щоб твої гості не обпеклися: посуд спочатку буде гарячим.