Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Просій борошно у велику миску, додай розпушувач, сіль, цукор і перемішай. Влий у миску з сипучими продуктами олію, перемішай і поступово влий гарячу воду.
Заміси тісто. Воно має спочатку взятися грудками, а потім добре виміситися. Постав тісто в холодильник на 30 хвилин.
В цей час займися начинкою. Ягоди (або фрукти) перебери, помий, обсуши, видали кісточки. Великі плоди поріж, дрібні залиш цілими.
Тісто розділи на 2 великі або 4 маленькі частини і розкачай у коржі завтовшки приблизно 3 мм. Переклади коржі на деко, змащене олією або застелене папером для випічки.
В центр кожного кола виклади ягоди, розподіляючи по поверхні і залишаючи по 2 см із країв. Посип начинку цукром. Залежно від солодкості ягід, ти можеш додати або зменшити кількість цукру на свій розсуд.
Вільні краї коржів заверни на начинку, формуючи бортики круглої галети. Трохи притисни складки тіста. Бортики скропи водою і присип цукром.
Відправляй галету з ягодами у розігріту до 200°С духовку і випікай до золотистої скоринки приблизно 30-40 хвилин.
Готова галета з ягодами має охолонути. Посип її цукровою пудрою і подавай.