Інгредієнти:
80 г цукру,
0,5 лимона,
100 мл води.
Спосіб приготування:
Йогурт можна використовувати покупний, а можна приготований в домашніх умовах. Залежно від солодощі йогурту відкоригуй кількість цукру, який додаватимеш у тісто.
З'єднай манну крупу і йогурт. Перемішай і залиш на 30 хвилин, щоб манка набухла.
Збий яйця з цукром до пишної піни. Продовжуючи збивати, поступово додавай шматочки м'якого вершкового масла.
З'єднай обидві суміші і акуратно перемішай. Додай у тісто ванільний цукор, сіль, розпушувач і перемішай.
Форму для випікання змасти олією і трохи присип манкою. Виклади тісто у форму для випікання і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Випікай манник 30 хвилин до готовності. Перевірити готовність манника можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, манник готовий.
Поки печеться манник, приготуй лимонний сироп.
У лимонний сік додай цукор і воду, перемішай і прокип'яти 2 хвилини.
Готовий манник залий сиропом і залиш остигати. Зверху манник можна прикрасити тонкими лимонними часточками з цукром. Остиглий манник наріж на порційні шматки і подавай до чаю.
Йогурт можна використовувати покупний, а можна приготований в домашніх умовах. Залежно від солодощі йогурту відкоригуй кількість цукру, який додаватимеш у тісто.
З'єднай манну крупу і йогурт. Перемішай і залиш на 30 хвилин, щоб манка набухла.
Збий яйця з цукром до пишної піни. Продовжуючи збивати, поступово додавай шматочки м'якого вершкового масла.
З'єднай обидві суміші і акуратно перемішай. Додай у тісто ванільний цукор, сіль, розпушувач і перемішай.
Форму для випікання змасти олією і трохи присип манкою. Виклади тісто у форму для випікання і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Випікай манник 30 хвилин до готовності. Перевірити готовність манника можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, манник готовий.
Поки печеться манник, приготуй лимонний сироп.
У лимонний сік додай цукор і воду, перемішай і прокип'яти 2 хвилини.
Готовий манник залий сиропом і залиш остигати. Зверху манник можна прикрасити тонкими лимонними часточками з цукром. Остиглий манник наріж на порційні шматки і подавай до чаю.