Бабусині страви: "Рулетики з баклажанів із сирно-горіховою начинкою"

Бабусині страви: "Рулетики з баклажанів із сирно-горіховою начинкою"

Інгредієнти:

  • 400 г баклажанів,
  • пучок зелені (кріп, петрушка, базилік),
  • 2 зубки часнику,
  • 50 г волоських горіхів,
  • 200 г сиру,
  • 100 г майонезу,
  • 1 ст. ложка олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Баклажани вимий, обсуши і тоненько наріж уздовж довгими смужками. Посоли крупною сіллю і залиш на півгодини, щоб пішла гіркота, а потім злий рідину, що утворилася, і промий баклажани.

    Сир протри через сито. Подрібни часник. Дрібно порубай зелень. Обсушинасковороді іподрібниволоськігоріхи. З'єднай інгредієнти, посоли, поперчи і перемішай.

    Обсмаж баклажани на сковороді в розігрітій олії по 2 хвилини з кожного боку до готовності. Щоб баклажани не були надто жирними, обмакни їх потім паперовим рушником.

    Кожну смужку баклажана змасти майонезом, потім виклади начинку, зверни баклажан рулетиком і при необхідності сколи дерев'яною шпажкою. Так приготуй усі рулетики з баклажанів. Виклади їх на тарілку і прикрась зеленню.