Маміни секрети "Картопляні кульки"

Маміни секрети "Картопляні кульки"

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі,
  • 3 яйця,
  • 100 г сиру,
  • 100 г вершкового масла,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • 3 ст. ложки сухарів,
  • 2 склянки рафінованої олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Картоплю почисти, крупно поріж і відвари в підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Злий у чашку воду, додай у картоплю 1 яйце, вершкове масло, сіль і перець за смаком і приготуй пюре, поступово вливаючи воду.

    Сир поріж маленькими брусочками. Подрібни зелень.

    Остуди картопляне пюре до комфортної температури, потім відокремлюй невеликі порції, вкладай всередину шматочок сиру і скачуй однакові за розміром кульки.

    Збий у одній чашці яйця з сіллю. В іншу насип сухарі.

    У невеликому глибокому сотейнику розігрій олію.

    Картопляні кульки умочуй спочатку в яйця, потім в сухарі і акуратно опускай в розпечену олію. Обсмажуй кульки у фритюрі невеликими порціями до рум'яної скоринки з усіх боків.

    Викладай готові кульки на серветку, щоб убрався зайвий жир. Потім переклади на блюдо, посип зеленню і подавай.