Маміни секрети "Печиво із горішками і насінням"

Маміни секрети "Печиво із горішками і насінням"

Інгредієнти:

  • 150-200 г горіхів і насіння,
  • 250 г борошна,
  • 200 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 100 г крохмалю,
  • 70 г цукру,
  • 10 г розпушувача,
  • 1 ч. ложка лимонної цедри,
  • щіпка солі.

  • Спосіб приготування:

    Для такого печива на швидкоруч добре підійде улюблене насіння - соняшникове, гарбузове, а також горішки - волоські, кеш'ю, мигдаль, фундук. Можна взяти один вид або суміш - за смаком. Горіхи і насіння трохи підсуши, можна навіть обсмажити.

    Змішай сухі інгредієнти: борошно, крохмаль, сіль і розпушувач.

    Всип суху суміш у розм'якшене масло і ретельно перемішай.

    Розбовтай яйце з цукром, влий його в тісто і перемішай.

    Всип у тісто насіння, горішки, лимонну цедру і акуратно заміси тісто. Воно має бути пластичним і трохи прилипати до рук.

    Постав тісто на 20-30 хвилин у холодильник.

    Розкачай охолоджене тісто в пласт, виріж за допомогою формочок або ножем печиво довільної форми.

    Змасти маслом деко і виклади на нього печиво.

    Випікай печиво у розігрітій до 200°С духовці протягом 20-30 хвилин.

    Таке печиво на швидкоруч смачне як відразу з пилу з жару, так і остигле (якщо долежить).